Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mersin’i bir spor kenti yapmak hedefiyle projelerini tek tek hayata geçirmeye devam ediyor.
Bunlardan biri olan Atletizm Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası Süper Lig Turnuvaları’nın Mersinde yapılacağı netlik kazandı.
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “20 Eylül 2015 tarihinde yapılacak olan Mersin Büyükşehir Maratonu ve 2016 yılında yine şehrimizde yapılacak olan Avrupa 10 bin metre takımlar kupası, girişimlerimiz sonucunda Avrupa Atletizm Birliği yarışma takvimine girmişti. Üzerinde çalıştığımız 2015-2016-2017 yıllarında yapılması planlanan Avrupa Şampiyon Kulüpler Süper Lig Şampiyonası’nın da, 3 yıl üst üste Mersin’de düzenleneceği netlik kazandı.” dedi.
Bu üç önemli Uluslararası organizasyonun kentimize verilmesi için hiçbir fedakârlıktan kaçınmadıklarını belirten Başkan Kocamaz, Mersin’e kazandırılan Uluslararası Atletizm yarışmaları dışında diğer branşlarda da çalışmaların devam etmekte olduğunu belirtti. Başkan Kocamaz, bu doğrultuda 2015 yılında 4 etaplı Uluslararası Akdeniz Bisiklet Kupası’nı da Mersin’e kazandırmak için çalışmaların devam etmekte olduğunu ifade etti.
BENZER HABERLER