Dil Tarih Coğrafya Fakültesi Mezunları Birliği, Azerbaycan’a destek açıklaması yaptı.
Açıklamada, şunlar kaydedildi:
“Azerbaycan topraklarının yüzde 20’si Ermenistan işgali altındadır. Bu işgale son vermek ve topraklarının güvenliğini sağlamak gayesiyle Azerbaycan tarafından başlatılan harekat meşrudur.
Dağlık Karabağ’ın 30 yıl önce Ermenistan tarafından haksız işgali kabul edilemez. Bu Uluslararası hukuka aykırı işgalle başlayan katliamlar ve sürgünler, Azerbaycan Türklerini mağdur etmiştir.
Birleşmiş Milletler’in Ermenilerin işgale son vermesi için aldığı 30 Nisan 1993/822, 29 Temmuz 1993/853, 14 Ekim 1993/874, 12 Kasım 1993/884 tarih ve sayılı kararları uygulamayan ve işgale devam eden Ermenistan’a uluslararası hukuk çerçevesinde baskı yapılmalıdır.
Birleşmiş Milletler, işgale son verilmesine dair kararlarına dayanarak Azerbaycan Devleti’nin Ermeni saldırılarına karşı halkını ve topraklarını korumak için başlattığı askeri harekatın meşruiyetini kabul etmelidir.
Türk Milleti, devleti, resmi gayri resmi tüm kurum ve kuruluşlarıyla Azerbaycan halkının yanındadır ve Azerbaycan Devleti’nin destekçisidir.
Ermenistan 30 yıla yakın süredir işgal ettiği Azerbaycan Türk topraklarından derhal çekilmeli, işgale son vermelidir.
Dünyanın neresinde olursa olsun her Türk devletinin ve Türk Milletinin bir parçası olan soydaşlarımızın yanında olmak, bizlerin yaşama sebebidir. Türk aydınları olarak Azerbaycan’ın başlattığı meşru girişimlerini bütün varlığımızla destekliyoruz.
Azerbaycan Türkiye, Türkiye Azerbaycan’dır.”
BENZER HABERLER