HaberMatik V3.2

logo

Doğalgaz Dağıtım Tesisi’nin temeli atıldı

Doğalgaz Dağıtım Tesisi’nin temeli atıldı

Anamur’da hayata geçirilecek doğal gaz projesi kapsamında doğal gaz depolama tesisinin temeli atıldı.

Kalınören mahallesindeki depolama alanında gerçekleştirilen tören, Belediye Başkanı Hidayet Kılınç, Aksa Doğalgaz Bölge Müdürü Tufan Duman, MHP Anamur İlçe Başkanı Adnan Gübbük, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Anamur Belediye Başkanı Hidayet Kılınç, 4 yıllık çabanın sonucunda doğalgaz depolama ve şehir içi dağıtım tesisinin temelini attıklarını belirterek, “Göreve geldiğimiz günden bu yana ilçemiz Anamur’un çehresini değiştirecek, gelişmiş kentlerde bulunan tüm imkanlardan Anamurlu hemşerilerimizin de faydalanmasını sağlayacak projeleri hayata geçirdik. Doğal gaz da bunlardan bir tanesiydi çok şükür bu projeyi de hayata geçirmek bizlere nasip oldu” dedi.

“Doğalgaz hem ucuz hem çevreci”

Doğalgazın evlerde ve iş yerlerinde vatandaşlara büyük avantajlar sağlayacağını belirten Kılınç: “Doğalgaz tüpe ve kömüre göre hem daha ucuz hem de çevreci bir yakıt. Doğal gaz mutfak tüpüne göre 4.5 kat, ısınmada 3.5 kat daha ucuzdur. Bunun yanı sıra projenin hem şehir içi iletim ve montaj hatlarının kurulumunda hem de kurulum sonrası gerçekleştirilecek olan hizmetlerde ilçemizde istihdama yönelik büyük katkılar sağlayacaktır. Ben ilçemize doğalgazın getirilmesinde başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımıza, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumumuza, BOTAŞ Genel Müdürümüze ve Aksa Doğalgaz Müdürümüze teşekkür ediyorum. Doğalgazın ilçemiz Anamur’a hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

Başkan Kılınç: “ Yol Tahribat Bedelini Vatandaşlarımıza Yansıtmayacağız”

Doğalgaz iletim hattı çalışmaları nedeniyle şehir içi yollarda iş makineleri ile çalışmalar yapılacağını belirten Başkan Kılınç, Anamur Belediyesi’ne ait sokaklarda oluşacak olan tahribat nedeniyle vatandaşlardan herhangi bir ücret talep edilmeyeceğini belirtti. Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin bu konuda Anamur Belediyesi’ne olumlu bir cevap vermediğini belirten Belediye Başkanı Hidayet Kılınç: “Doğalgaz dağıtım hatları için firma burada bir kazı çalışması gerçekleştirecek. Biz Anamur Belediye Meclisinde aldığımız kararla, Anamur Belediyesine ait sokaklarda gerçekleştirilecek olan kazılar nedeniyle oluşacak olan zararı vatandaşlarımıza yansıtmadan Anamur Belediyesinin ödemesini sağladık. Eğer bu kararı almasaydık vatandaşlarımız burada yapılan işlemler nedeniyle belediyemize katılım payı ödemek zorunda kalacaktı. Aynı şekilde Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne ait caddeler içinde bu kararın alınması gerekiyor, biz büyükşehir belediyesine bu durumu bildirdik. Fakat şu ana kadar herhangi bir olumlu dönüş yapılmadı” dedi.

Aksa Bölge Müdürü Tufan: “ Anamurlular Doğalgazı Kasım Ayında Evlerinde Kullanmaya Başlayacak”

Programda konuşan Aksa Doğalgaz Bölge Müdürü Adnan Tufan çalışmaların çok kısa bir süre içerisinde tamamlanacağını belirtti. Sonbaharda evlerde doğalgaz bağlantılarının tamamlanacağını belirten Tufan: “Anamurlu vatandaşlarımız Kasım ayı içerisinde evlerinde ve işyerlerinde doğalgaz kullanmaya başlayabilecek. Aksa Doğalgaz olarak 30 kilometrelik servis ve bağlattı hattı çalışmalarını bugünden itibaren başlatıyoruz. İlk etapta Kasım ayına kadar yaklaşık 4000 evin doğalgaz bağlantısını gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. Anamur Belediyesi’nde belediyemizle birlikte oluşturacağımız doğalgaz talep masası ile de bu sayının çok daha üzerine çıkacağımızı düşünüyorum. Doğalgazın Anamur’a getirilmesi için büyük bir emek harcayan Belediye Başkanımız Sayın Hidayet Kılınç’a teşekkür ediyor, Anamurlu vatandaşlarımıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

Program, doğalgaz iletim hattının döşenmeye başlaması ile sona erdi.

#

SENDE YORUM YAZ