Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe, ile ilgili gazeteler ve internett haber sitelerinde Darbeden bir gün önce haberdar olduğu ve Gülen Cemaati üyesi bir kişiye giderek şifreli olarak “Yarın Kutlama yapılacak hazırlıklara başlayın” iddiası ile çıkan haberler üzerine Polis, Başkan Türe’nin makamına giderek bir süre görüştü.
Görüşmenin ardından makam aracıyla evine geçen Başkan Türe’nin evinde Polisler tarafından yapılan aramada Bir adet Türk Bayrağı bir adet Kuran ı Kerim bir adet Atatürk Posteri bir adet Osmanlı Devlet Arması onlarca şeref ve onur madalyası bulundu.
Bu sırada Belediye başkanı Mehmet Türeye destek vermek isteyen Anamur’lu birçok vatandaş Belediye önünde ve içerisinde toplanarak evinin önünde beklemeye başladı.
Polisin evde yaptığı arama sonucunda kendisini bekleyen vatandaşlara hitaben yaptığı konuşmada, şu ifadelere yer verdi, “Bizler Milliyetçi Hareket Partili ülkücüler olarak Polisimizi seven, sayan, kolaylık sağlayan insanlarız, Sizden tek ricam emniyet güçlerimize yardımcı olalım. Benim şahsımla ilgili herhangi bir sorun yok, ama benimle ilgili içinizde en küçük bir şüphesi olana da hakkımı helal etmiyorum.” Dedi.
Başkanlık makamı ve evinde yapılan aramalar sonrasında savcılığa ifade vermeye giden Belediye Başkanı Mehmet Türe’yi Anamur halkı yalnız bırakmadı.
Savcılığın önünde kendisine destek veren vatandaşlarla birlikte İstiklal marşını söyleyen Başkan Mehmet Türe ifade vermek için adliye binasına girdi.


BENZER HABERLER