
Anamur Ticaret ve Sanayi Odası (ANTSO) tarafından her yıl Ramazan ayı içerisinde geleneksel olarak düzenlenen iftar programları, bu yıl Anamur ve Bozyazı olmak üzere yoğun katılımla gerçekleştirildi. Birlik, beraberlik ve dayanışma duygularının ön plana çıktığı programlarda, gönüller aynı sofrada buluştu.
Anamur’da Protokol ve Vatandaşlar Aynı Sofrada


ANTSO’nun Anamur ilçesindeki iftar programı, 27 Şubat 2026 Cuma günü Yıldız Düğün Salonu’nda düzenlendi. Programa; Anamur Kaymakamı Kemal Duru, Garnizon Komutanı, Albay Serhan Güngör, Belediye Başkanı, Durmuş Deniz, Cumhuriyet Başsavcısı Tanju Çatlı, İlçe Jandarma komutanı Hüseyin Özdoğan ,siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, basın mensupları, oda üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.




Kur’an-ı Kerim tilaveti ve dualarla başlayan programda konuşan Anamur Kaymakamı Kemal Duru, toplumun her kesimini bir araya getiren bu anlamlı organizasyon için ANTSO yönetimine teşekkür etti. Kaymakam Duru, ANTSO’nun bölgeye kazandırdığı Anamur Feribot ve Deniz Uçağı İskelesi ile Organize Sanayi Bölgesi’nin faaliyete geçmesi yönündeki çalışmaları takdirle karşıladıklarını ifade etti.
ANTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Tuna ise yaptığı konuşmada, birlik ve beraberliğin önemine vurgu yaparak, “Bu güzel dayanışma ortamı bizlere güç veriyor. Kurumlarımızla el ele vererek memleketimize hizmet etmeye devam edeceğiz. Biz bir bütünüz. Bu birliktelik sürdükçe çözülemeyecek hiçbir sorun yoktur” dedi.
Bozyazı’da Aynı Sofrada Buluştu




Anamur Ticaret ve Sanayi Odası (ANTSO) tarafından Bozyazı’da düzenlenen iftar programı, 25 Şubat 2026 Çarşamba günü pazar yerinde yoğun katılımla gerçekleştirildi. Programda ilçe protokolü, iş dünyası temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar aynı sofrada buluşurken, Ramazan ayının manevi atmosferi birlik ve beraberlik duygularını pekiştirdi.
İftar programına; Bozyazı Kaymakamı, Belediye Başkanlığı yetkilileri, oda başkanları, muhtarlar, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, basın mensupları ve çok sayıda davetli katıldı. Misafirlerle yakından ilgilenen ANTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Tuna, Ramazan ayının paylaşma, dayanışma ve kardeşlik ayı olduğuna dikkat çekerek, bölge ekonomisinin güçlenmesi, ticaretin gelişmesi ve esnafın desteklenmesi için yürütülen çalışmaların aralıksız devam ettiğini ifade etti. Tuna, ekonomik kalkınmanın yanı sıra sosyal sorumluluk projelerinin önemine de vurgu yaptı.
Programın en dikkat çeken unsurlarından biri ise DMD kas hastası Kuzeyhan için yürütülen yardım kampanyası oldu. Katılımcılara, kampanyanın Ramazan ayı içerisinde tamamlanması için destek çağrısı yapıldı.
Kur’an-ı Kerim tilaveti ve dualarla başlayan program, iftarın açılmasıyla sona erdi. Katılımcılar, hem manevi atmosferi hem de dayanışma ruhunu bir arada yaşamaktan memnuniyet duyduklarını dile getirirken, ANTSO yönetimi de Bozyazı ve çevresinde benzer sosyal ve ekonomik buluşmaların süreceğini belirterek, bölgesel kalkınma ve toplumsal dayanışmaya yönelik çalışmaların devam edeceğini vurguladı.
BENZER HABERLER