HaberMatik V3.2

logo

Kadınlar 8 martta meydanlarda

Kadınlar 8 martta meydanlarda

Anamur’da 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla 7 Mart Cumartesi günü yürüyüş ve basın açıklaması yapılacak

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinliği için Eğitim Sen İlçe temsilciliği, Sağlık Sen, Emekli Sen, Atatürkçü Düşünce Derneği, Mersin Çevre ve Doğa Derneği, Yardım sevenler Derneği, Hayvan Sevenler Derneği, Cumhuriyet Halk partisi ve Sol Parti ‘nin katılımıyla bir platform oluşturuldu.

Platformdan yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:

“8 Mart “Dünya Emekçi Kadınlar Günü” adı ile ifade edilen işçi kadınların ekonomik ve politik haklarıyla ilgili bir gün olduğu kadar aynı zamanda kadınlar arası bir dayanışma günüdür, bir kadın bayramıdır ve tüm kadınlarındır.8 Mart, artık tüm kadınların ezilme ve sömürüsüne karşı hayatın her alanındaki mücadelesinin bir sembolüdür.

Biz kadınlar; “ŞİDDETSİZ”, yaşam haklarına saldırılmadığı bir dünyada yaşamayı istiyoruz. Bu durumun toplumda kadını güçlendirmeden mümkün olmayacağını düşünüyoruz. Güçlendirmek için ne gerekiyorsa onu yapmaya çalışıyor ve yapılmasını da bekliyoruz.

Toplumsal yaşamın her alanında büyük sorumluluklar yüklenen, gelecek kuşakların yetiştirilmesinden büyük pay sahibi olan kadınlarımızın sahip olduğu hakların bilincine varmaları büyük önem taşımaktadır.

Şu bir gerçek ki; kadınlarımızı anladığımı, onlara saygı duyduğumuz ve onları insan hakları ile donattığımız ölçüde mutlu bir dünya kurulmuş olacaktır.

Her şeye rağmen biz kadınlar; yaşam örgüsünde çok daha güçlüyüz. Yaşadığımız şu ortamda bile umudumuzu yitirmeden direnişlerimizin, çabalarımızın, mücadelemizin süreceğine inancımız tamdır.

8 Mart Emekçi Kadınlar platform üyeleri olarak; Cumhuriyet devrimlerinin kazanımlarından ödün vermeyeceğimizi haykırıyor, kadına karşı her türlü ayırımcılığın ortadan kalktığı, kadının birey olarak var olduğu, özgürlüklerinin kısıtlanmadığı, şiddetin ve istismarın önlendiği, barışın sağlandığı bir Türkiye ve Dünya istediğimizi bir kez daha kamuoyuyla paylaşıyoruz.

Bu vesile ile 7 Mart 2020 Cumartesi günü saat: 10:30’ da Eğitim Sen sendika binamızın önünde toplanma, topluca yürüyüş ve eski Cumhuriyet meydanında (Cumartesi pazarının altındaki meydan) saat:11:00’de basın açıklaması, 8 Mart 2020 Pazar günü saat:17:00’de Kaşdişlen Kültür Merkezinde ücretsiz olarak sunulacak olan slayt, skeç, şiir ve müzik programımıza tüm halkımızı davet ediyoruz.”

#

SENDE YORUM YAZ