HaberMatik V3.2

logo

Mustafa Hoca’dan Mutluluk Reçetesi

Mustafa Hoca’dan Mutluluk Reçetesi

www.anamurgundem.com.tr055Anamur İlçe Müftülüğünün bu yıl gerçekleştirdiği Kutlu Doğum etkinliklerinde konuşmacı olarak katılan İstanbul Baş vaizi Mustafa Akgül, evli çiftlerin yuvalarını korumaları ve mutluluklarını sürekli hale getirebilmelerinin sırlarını anlattı.

Akgül, karşılıklı saygı ve anlayışın yanında eşlerin bir birlerinin cinsel arzularını karşılamalarının her şeyden önce Allah’ın emri olduğunu söyledi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından açılış konuşmasını yapan Anamur Müftüsü Muhammet Koçak, “Diyanet İşleri Başkanlığının 30 yıl önce başlattığı ve Peygamber Efendimizin hayatının örnek alınması için anlatıldığı bu programların artık Kur’an-ı Kerim Merkezli projeler haline geldiğini söyledi ve tüm dünyada kutlanmaya başladığını söyledi. 

Kur’an-ı Kerim okuma dünya birincisi Süleyman Özel’in Kur’an Tilavetinin ardından katılımcılara bir konferans veren İstanbul Başvaizi Mustafa Akgül, deyim yerindeyse Mutlu Yuvanın tanımını yaptı ve nasıl korunması gerektiğinin altını çizdi. Kimsenin mükemmel olmadığını ve eş ararken dört dörtlük özellikler aranarak evlilik adayının önüne engeller çıkarılmaması gerektiğini kaydeden Akgül, kadın erkek ayırımı yapmaksızın bir birlerine karşı anlayış, saygı ve sevgi göstermeleri gerektiğini söyledi.  Ünlü Sanatçı Neşet Ertaş’ın türkülerinden örneklerle konuşmasını sürdüren Akgül,  Eşlerin karşılıklı anne ve babalarına karşı da saygı, sevgi ve anlayışlarını ortaya koymaları gerektiğinin altını çizdi. Eşlerin bir birlerinin hatasını ne karşılıklı yakınlarına ne de başkalarına anlatmamalarını önemle tavsiye eden Akgül, evliliği kurtarmanınve aile içerisinde mutluluğun sürdürülmesinin en önemli etkenlerinden birisinin de eşlerin karlışıklı bir birlerine karşı cinsel sorumluluklarını yerine getirmeleri gerektiğini söyledi. 

Buket Düğün Salonunda düzenlenen törene, Kaymakam Cengiz Cantürk, Anamur Müftüsü Muhammet Koçak, Bozyazı Müftüsü Adem Bebek  ve çok sayıda davetli katıldı.www.anamurgundem.com.tr057www.anamurgundem.com.tr056

#

SENDE YORUM YAZ