AK Parti Anamur Belediye Başkan Adayı Atilla Olçum 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla mesaj yayınladı.
OLÇUM MESAJINDA ŞU İFADELERE YER VERDİ:
Dünyanın en köklü medeniyetlerin hayat bulduğu Anadolu’da kadına büyük bir önem verildiğini vurgulayan Olçum, dünyanın iki medeni ülkesi arasında imzalanan ilk yazılı barış antlaşması konumundaki Kadeş Barış Antlaşmasına Mısır Kralı 3. Ramses ile Anadolu Hitit Kralı Hattuşili ve eşi Putihepa ’nın da imzalamasının, Anadolu’da kadına verilen önemin açık bir göstergesidir.
Türk kadınının yaşadığımız yüzyılda hayatın her alanında etkinliğini artırdığını belirterek, bilgi, beceri ve birikimi ile de ülkemizin hızla kalkınıp büyümesinde önemli güç oluşturduğunu Türk tarihi boyunca da kadının toplum hayatında hep anne olma özelliği ile de el üzerinde tutulduğunu ve toplumun önderlerinden olduğunu kaydetti.
Büyük Türk Milletinin var olma savaşı konumundaki Kurtuluş Savaşı’nda da Türk kadınının erkeği ile birlikte bir çok fedakarlıklara imza attığını dile getirerek, “Cepheye yavrusu ile birlikte cephane taşıyan vefakar Türk kadını, bugün de toplum hayatında var olduğunu bilgisi, becerisi ve birikimi ile fazlasıyla ortaya koyar hale gelmiştir.”
Toplumumuzda kadın annedir , kadın eli öpülesi, cennetin ayaklarının altında olduğu müjdelenen ,fedakar ve cefakar özelliği ile toplumda hep var olmuştur. Türk kadını, sosyal hayatın da en temel dinamiklerdendir. Anamur’un her alanda gelişmesi sadece erkeklerin değil, kadınlarımızın da engin bilgi birikimi ve tecrübeleri ile olacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü tebrik ediyor, saygı ve selamlarımı sunuyorum.
BENZER HABERLER