Şehit Uzman Çavuş Halis Uysal, Anamur’da Gözyaşları Arasında Toprağa Verildi
HABERİN VİDEOSUNU İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN…
Diyarbakır’ın Hani ilçesinde şehit olan Uzman Çavuş Halis Uysal, memleketi Anamur’da 10 binlerce kişinin katıldığı tören eşliğinde, gözyaşları arasında toprağa verildi.
Diyarbakır’ın Hani ilçesinde, Jandarma Komutanlığı’na PKK‘lı teröristlerce bomba yüklü araçla yapılan saldırıda şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Halis Uysal (23) için memleketi Anamur’da ilçesinde tören düzenledi.
Şehit Uysal‘ın Türk Bayrağı’na sarılı tabutu, önce Anamur ilçesi Emir Şah Mahallesi’ndeki baba evine, ardından törenin yapılacağı Terminal Camii’ne getirildi.
Törende, “Şehitler ölmez vatan bölünmez”, “Kahrolsun PKK” sloganları atıldı. Şehidin babası Muzaffer Uysal, “Hısım ve akrabalarıma söylüyorum kesinlikle ağlamayacaksınız. Bayrak gibi dimdik olacaksınız. Yıkılmayacağız çapulculara fırsat vermeyeceğiz. Yaradanımın da takdiri böyleymiş takdir ile yazılan bozulmaz. Vatan sağ olsun şehit oldu benim oğlum şehit” dedi.
Anne Fatma Uysal ise “Yavrum” diye gözyaşı döktü. Nişanlısı Fatma Karaçelik, “Ölmedi Halisim ölmedi. Onun izinden gideceğim. Dua edin aşkıma dua edin” diyerek ağladı.
Kılınan cenaze namazının ardından şehidin naaşı, Emir Şah mahalle mezarlığında gözyaşları arasında toprağa verildi.
BENZER HABERLER