Akdeniz İlköğretim Okulu’nda okul öncesi eğitim alan öğrenciler yıl sonu gösterilerini sundular.
Okul Müdürü Kazım Kılınç, etkinlikte yaptığı konuşmada, okul öncesi eğitimin önemine vurgu yaparak, “Uzmanlar çocukların zihinsel gelişimini 0-6 yaş arasında tamamladığını söylüyor ve okul öncesi eğitim alan çocukların almayanlara göre daha başarılı olduğu gözleniyor. Bu bilimsel veriler ışığında biz de ailelerin çocuklarına okul öncesi eğitim aldırması için çalışma yapıyoruz” dedi.
Bu yıl okul öncesi eğitim alan öğrenci sayısının arttığını ifade eden Kılınç, “Bu yıl öğrenci sayımız 105’e yükseldi. Önümüzdeki eğitim öğretim yılında bu sayının daha da artacağını düşünerek sınıf sayısını 5’e yükselteceklerini söyledi.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Aziz Dağıstan da Akdeniz İlköğretim Okulu’nun Anamur’un en güzel okulu olduğunu belirterek, “Öğrenci sayımızın her geçen yıl artması nedeniyle bu yıl okulumuza bir kat daha ilave etmeyi planlıyoruz. Öğretmenlerimizi ve öğrencilerimizi tebrik ediyorum” dedi.
Dağıstan, Belediye Başkanı Mehmet Türe ile birlikte okula yaptığı katkılar nedeniyle Şinasi Merkiz ve Mehmet Uyar’a teşekkür plaketi verdi. Mayıs ayında en fazla okuyan öğrencilere de başarı madalyası verildi.
Konuşmaların ardından ana sınıfı öğrencileri hazırladıkları gösterileri sundular. Miniklerin birbirinden güzel gösterileri izleyenlerin büyük beğenisini kazandı. Şenlikte Anamur Saçkan kavşağında hizmet veren Özgün Kitap kırtasiye kurduğu stant da 365 gün kurumayan Türkiye’ nin ilk ve tek eğlenceli oyun hamuru çocukların ilgi odağı oldu. Ayrıca bir başka yerde Lidertaş Ticaret helyum gazlı balonları tanesi 3 TL den çocuklara satarak yoğun ilgi gördü.
“Akdeniz İlköğretim’de görkemli yılsonu şenliği” için 1 yorum
BENZER HABERLER
Nerede faaliyet ANAMUR Gündem orada. Tebrikjler Anamur Gündem.