HaberMatik V3.2

logo

Kardeşlik bağları güçleniyor

Kardeşlik bağları güçleniyor

 resim006Anamur Belediyesi ile Almanya’nın Bingen şehri arasında imzalanan Kardeş Kent Anlaşması

Güçleniyor.

Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı’nın finanse ettiği 50 Yaş Üstü Gönüllüler Projesi (Grundtvig Programı) onaylanarak geçtiğimiz hafta ilk gönüllü grup Bingen’den Anamur’a geldi.

Marionetta KRONEBACH ve Walter KRONEBACH çifti 21 gün kalacakları Anamur’a geçtiğimiz hafta Gazipaşa Havaalanını kullanarak ulaştılar. 21 gün kalacakları Anamur’da gönüllüleri Belediye Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü çalışanları ve Yüksekokul yetkilileri karşıladı.

Gönüllüler ilk olarak Hanımeli İhtiyaç Bankası’nda çalışmaya başladılar. Yüksekokulda Türkçe dil eğitimi de alan gönüllüler aynı zamanda Almanca dil eğitimi derslerine de katılarak katkı sundular. Hanımeli’nde gelen ihtiyaç sahiplerine yardımcı olan Gönüllüler Hanımeli İhtiyaç Bankası’nın yerine getirdiği sosyal sorumluluktan oldukça memnun kaldılar. Hanımeli İhtiyaç Bankası Sorumlusu Nilgün Ayhan da Gönüllüleri ilk gününde projenin kapsamı hakkında bilgilendirdi.

 

 

 

 

 

 

#

SENDE YORUM YAZ